Instructies korsetten

Door: Naomi, Realm of Darkness © 2004-2013

Een corset verbetert en verstevigd de lichaamshouding en is bedoeld om de taille te reduceren waardoor men er slanker uitziet. Een corset kan ook een heel gevaarlijk kledingstuk zijn als je er op een verkeerde wijze mee omgaat. Je kan er je eigen lichaam ernstig en onherstelbaar mee beschadigen. Daarom hebben we besloten om wat meer voorlichting te geven over het dragen en het gebruik van een corset.

Het inrijgen van de veter
Het inrijgen van een corset op de juiste manier is heel erg belangrijk om lang te kunnen genieten van je corset. Verdeel de druk van de veter door het corset vanaf de bovenkant naar de taille toe te rijgen. Voor dat je begint met het veteren tel je eerst het aantal ogen van het corset. De veter dient namelijk ter hoogte van de tailleband uit het corset te komen. Zo kun je bepalen hoe je dient te veteren (vanaf de binnenzijde of vanaf de bovenzijde). Zie onderstaande afbeelding:

 

1. Begin bovenaan het corset met kruislings veteren.

2. Veter door tot het midden (ter hoogte van de tailleband). Het is dus de bedoeling dat je de veter op deze plaats als het ware uit het corset laat komen. Dit doe je door van de veter zogenaamde lange lussen te maken.

3. Vervolgens rijg je de veter helemaal door tot onderaan het corset, daar maak je de veter vast door middel van een knoop of strik. Het teveel aan veter kun je gewoon wegstoppen onder het corset. Vervolgens hou je twee lussen over in het midden.

4. Maak het corset vast door middel van de lussen in het midden.

Het aandoen van een corset
Nadat je de veter in het corset hebt geregen doe je het corset losjes om je lichaam en sluit je de haakjes, begin altijd in het midden. Als de haakjes gesloten zijn kun je de veters langzaam in stapjes een klein beetje strakker trekken. Zorg ervoor dat de tailleband van het corset ook daadwerkelijk ter hoogte van jouw taille zit. Trek de lussen aan totdat het corset lekker zit. Het is niet de bedoeling dat een corset zo hard aangesnoerd wordt, dat je ademhalingsproblemen krijgt of dat het pijn gaat doen.

Het indragen van een corset
Een nieuw corset dient eerst altijd losjes ingedragen te worden zodat het corset zich (door de warmte van je lichaam) kan gaan aanpassen aan jouw lichaamsvorm. Je kunt het beste beginnen met een half uurtje tot een uurtje per dag. Het dragen kun je hierdoor langzaam opbouwen en na verloop van tijd kun je het corset pas strakker gaan insnoeren. Trek een corset dus nooit direct in één keer heel strak aan! Als je dit wel doet dan gaat het corset uiteindelijk stuk aangezien er dan ineens teveel druk op het corset en de stof komt te staan. Ook kun je daarmee je lichaam ernstige en onherstelbare schade toebrengen. Geef je lichaam én het corset daarom de tijd om aan elkaar te wennen.

Het uitdoen van een corset
Ook het uitdoen van je corset dient in fases te gebeuren. Maak altijd eerst de veter aan de achterzijde wat losser voordat je de haakjes losmaakt. Als je dit niet doet dan kunnen de haakjes gaan breken. Bij het aansnoeren van een corset worden je organen wat hoger de borstkas in gedrukt. Als je dan in één keer het corset uitdoet, vallen je organen als het ware ook in één keer weer naar beneden. Dit is geen fijn gevoel en kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Maak de veter daarom eerst voorzichtig los in stapjes zodat je lichaam weer kan wennen.

Wassen en onderhoud
Het is beter om je corset niet te vaak te wassen, deze krijgt immers al genoeg te verduren tijdens het dragen. Het is daarom aan te raden om altijd een laagje kleding onder je corset te dragen zodat zweet en lichaamsoliën kunnen worden opgenomen. Indien je vaak corsetten draagt is het aan te raden om deze om de dag te wisselen zodat het materiaal kan luchten en rusten. Eventuele vlekken kun je met een vochtige doek proberen te verwijderen. Als je corset echt vies is, is het aan te raden om deze chemisch te laten reinigen bij een stomerij. Dompel een corset nooit onder in water, dit omdat de baleinen dan kunnen gaan roesten waardoor roestvlekken op je corset kunnen ontstaan welke bijna niet meer zijn te verwijderen!

Powered by G. Smit Media - Realm of Darkness 2004-2014 ©